Paste cu rodie
PrinteazaPaste cu rodie din: paste, unt, parmezan, rodie, lamaie, sare, piper.
- 250 g paste scurte
- 250 g paste scurte
- 45 g unt 82% grăsime
- 30 g parmezan răzuit
- 1/2 rodie
- măsline
- 1 linguriţă coajă de lămâie
- sucul de la 1/2 lămâie
- miere
- pătrunjel
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Intr-o oală se toarnă apă şi se pun pastele la fiert conform instrucţiunilor de pe pungă.
Separat, într-o tigaie se topeşte untul, apoi se toarnă sucul şi zeama de la lămâie, mierea şi parmezanul ras. Când pastele sunt fierte, se scurge apa şi se amestecă cu sosul de lămâie, rodiile, măslinele; se condimentează după gust, cu sare şi piper.
Se servesc pastele imediat, stropite cu puţin ulei de măsline şi presărate cu pătrunjel tocat.
Pofta buna!