Paste cu rosii la cuptor
PrinteazaPaste cu rosii la cuptor din: paste, rosii, mozzarella, ceapa, usturoi, busuioc, oregano, sare, piper.
- 500 g penne sau rigatoni
- 500 g roşii cherry
- 200 g mozzarella
- 2-3 linguri pastă de roşii
- 1 fir de ceapă verde
- 1 fir de usturoi verde
- 1 linguriţă busuioc uscat
- 1 linguriţă oregano uscat
- sare
- piper
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe pachet, între timp, prepară sosul într-o tigaie mare.
Căleşte ceapa şi usturoiul tăiate foarte fin, apoi, când s-au înmuiat, adaugă pasta de roşii şi condimentele. Dacă e nevoie, adaugă o ceaşcă de apă.
Dă focul mic şi lasă să clocotească, amestecând des. Când a fiert pasta de roşii, potriveşte de sare şi piper, adaugă o lingură de ulei de măsline, apoi pastele fierte. Stinge focul şi amestecă uşor, să fie pastele acoperite de sos.
Pune totul într-un vas ceramic. Adaugă roşii cherry tăiate jumătăţi şi rade deasupra mozzarella sau caşcaval. Dă la cuptor până când se topeşte mozzarella.
Serveşte-le calde, cu frunze de busuioc verde.
Pofta buna!