Paste cu rosii marinate
PrinteazaPaste cu rosii marinate din: paste, usturoi, capere, rosii, fulgi de ardei, sare, piper.
- 5 căţei de usturoi
- 120 ml ulei de măsline extravirgini
- 400 g roşii
- 4 linguri capere
- 2 linguriţe coajă rasă de lămâie
- 1 lingură suc de lămâie
- 1/2 linguriţă fulgi de ardei
- sare
- piper
- 250 g paste
- mozzarella
Mod de preparare:
Se căleşte usturoiul în ulei 10 minute şi se lasă la răcit. într-un bol, se amestecă roşiile tăiate felii cu 100 g busuioc tocat, capere, suc de lămâie, fulgi de ardei şi o linguriţă de sare.
Se adaugă usturoiul cu tot cu uleiul şi se lasă la marinat 30 de minute, amestecând din când în când. Se fierb pastele al dente şi se adaugă amestecul de roşii, sferele de mozzarella şi suc de lămâie.
Se decorează cu busuioc, sare, piper şi, eventual, coajă de lămâie.
Se serveşte la temperatura camerei.
Pofta buna!