Paste cu sardine
PrinteazaO reteta delicioasa de paste cu: penne, sardine, fasole, capere, seminte susan, nuca, rosii, ardei gras, ceapa, ardei iute, usturoi, ulei de masline, sare, piper, patrunjel.
- 300 g paste penne
- 400 g sardine
- o conservă fasole
- o lingură cu capere
- 30 g seminţe de susan
- 100 g miez de nucă
- 500 g roşii
- doi ardei graşi
- o ceapă
- un ardei iute mic
- 4 căţei de usturoi
- 75 ml ulei de măsline
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Sardinele se curăţă, se spală, se condimentează şi se aşază într-o tavă. Se toarnă deasupra apă cât să le acopere şi se introduc în cuptorul încins unde se ţin circa 30 de minute sau până când peştele este gata. Roşiile se dau pe râzătoare şi se pun într-un castron. Ardeii graşi, ardeiul iute, ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se călesc în uleiul de măsline.
Se adaugă roşiile, se condimentează şi se fierb până scade sosul. Pastele se fierb cu puţină sare, se scurg, se amestecă bine cu sardinele, fasolea clătită şi scursă de apa, seminţele de susan, nuca şi caperele. Se toarnă deasupra sosul de roşii, se presară pătrunjel tocat şi se servesc.
Paste cu sardine
Pofta buna!