Paste cu scoici si rosii cherry
PrinteazaPaste cu scoici si rosii cherry din: scoici, spaghete, ulei de masline, usturoi, ardei iuti, rosii cherry, vin alb, patrunjel, paine.
- 1kg de scoici mici
- 400g de spaghete
- 2 linguri ulei de măsline, plus extra pentru stropit pastele
- 3 căţei de usturoi
- 2 ardei iuţi roşii, tocaţi
- 140g de roşii cherry, tăiate în jumătăţi
- 100ml de vin alb sec
- 1 legătură mare de pătrunjel, tocat
- pâine cu coajă crocantă, pentru servit
Mod de preparare:
Pune la fiert o oală mare cu apă rece, sărată. Sortează scoicile, aruncându-le pe cele cu cochilii rupte. Loveşte uşor scoicile deschise de suprafaţa de lucru – dacă nu se închid, aruncă-le şi pe ele. Spală scoicile rămase în 2 rânduri de apă rece.
Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Intre timp, încinge uleiul într-o cratiţă şi căleşte usturoiul, ardeiul iute şi roşiile timp de 3-4 minute. Adaugă scoicile, toarnă vinul şi pune rapid capacul.
Găteşte totul 3-4 minute, agitând craţiţa din când în când, pentru ca toate scoicile să se deschidă. Aruncă-le pe cele care nu s-au deschis.
Scurge pastele şi amestecă-le cu scoicile şi usturoiul. Stropeşte totul cu ulei de măsline şi serveşte cu pâine cu coaja crocantă.
Paste cu scoici si rosii cherry
Pofta buna!