Paste cu sfecla si nuca
PrinteazaPaste cu sfecla si nuca din: sfecla, spaghete, nuca, morcov, sare, verdeata.
- 1 sfeclă roşie
- 200 g spaghete
- 100 g miez de nucă
- 1 morcov
- sare
- verdeaţă
Mod de preparare:
Pune sfecla (bine spălată) la fiert fără s-o decojeşti, când dă apa în clocot. Las-o pe foc 15-20 de minute sau până când furculiţa intră uşor în ea. Scurge-o, las-o la răcorit.
Zeama rămasă pune-o din nou pe foc cu puţină sare şi completează cu apă. Când clocoteşte, pune pastele şi lasă-le cât scrie pe ambalaj.
Taie sfecla bastonaşe subţiri, la fel morcovul. Amestecă-le cu pastele scurse şi serveşte-le cu miez de nucă.
Decorează cu verdeaţă.
Pofta buna!