Paste cu şofran, cu bob şi roşii
PrinteazaO reteta de paste cu sofran, cu bob si rosii din: faina de grau dur, faina alba, oua, ulei de masline extravirgin, sofran, rosii, bob, cascaval, usturoi, frunze de busuioc, sare si piper.
- 150 g faină de grâu dur
- 100 g faină albă
- 2 ouă
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 plic de şofran sare
pentru asezonare:
- 300 g roşii
- 200 g bob
- 2 linguri caşcaval ras
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 căţei de usturoi
- câteva frunze de busuioc
- sare şi piper
Mod de preparare:
Frământă un aluat neted şi omogen din cele două feluri de faină, ouă, un praf de sare, ulei şi şofranul înmuiat în puţină apă. Dă-i forma de minge, înveleşte-1 cu folie alimentară şi lasă-l să se odihnească 20 de minute.
Opăreşte timp de 30 de secunde roşiile, curăţă-le de coajă şi de seminţe, apoi taie-le cuburi. Opăreşte bobul spălat în aceeaşi apă timp de 1 minut, scurge-l şi curăţă-l de pieliţă.
Incinge uleiul într-o tigaie, căleşte usturoiul zdrobit, apoi adaugă bobul şi roşiile tăiate cuburi. Potriveşte gustul de sare, lasă câteva minute să se întrepătrundă aromele şi opreşte focul.
Intinde o foaie de aluat subţire, taie-o în pătrate cu latura de 2 cm. Rulează aluatul pe beţişor de lemn (cu diametrul de 0,5 cm) şi, cu ajutorul dispozitivului special, formează pastele.
Pune pastele în apă clocotită cu sare şi fierbe-le al dente, scurge-le şi răstoarnă-le peste ingredientele din tigaie.
Căleşte-le câteva minute, până când se amestecă bine, adaugă busuiocul tocat, caşcavalul, sare şi piper, după gust, şi serveşte imediat.
Paste cu şofran, cu bob şi roşii
Poftă bună!