Paste cu somon afumat la cuptor
PrinteazaPaste cu somon afumat la cuptor din: amestec de ciuperci, zeama de lamaie, parmezan, patrunjel, unt, faina, lapte, vin, paste, somon afumat, svaiter, pesmet alb.
- 300 g amestec de ciuperci, taiate felii
- zeama de la 1 lamaie
- 25 g parmezan
- 2 linguri patrunjel, tocat
- 60 g unt
- 30 g faina
- 450 ml lapte
- 50 ml vin alb sec
- 340 g paste
- 200 g somon afumat, taiat fsii
- 125 g svaiter, razuit
- 25 g pesmet alb
Mod de preparare:
Incinge cuptorul ia semnul 5/190 C. Intr-un vas larg, prăjeşte ciupercile în 15 g unt. Topeşte untul rămas, adaugă făina şi prăjeşte 3 min, la foc mic, amestecând. Stinge cu laptele şi vinul, amestecând pentru omogenizare. Pune vasul pe foc şi fierbe sosul 5 min, până când se îngroaşă.
Fierbe pastele în apă cu sare. Scurge de lichid şi combina cu sosul, ciupercile, somonul, şvaiţerul şi zeama de lămâie. Toarnă într-un vas uns cu unt. Combină permezanul cu pesmetul şi presară deasupra. Dă la cuptor 15 min. Serveşte presărat cu pătrunjel.
Paste cu somon afumat la cuptor
Pofta buna!