Paste cu somon afumat si andive
PrinteazaPaste cu somon afumat si andive din: tagliatelle, somon afumat, salata radichio, andive, ceapa, usturoi, vin, lamaie, unt, busuioc, fistic, sare, piper.
- 400 g tagliatelle
- 400 g somon afumat
- o salata radichio
- 3 andive
- 4 catei de usturoi
- o ceapa alba
- 100 ml vin alb sec
- o lamaie
- 250 g unt
- o lingurita cu busuioc uscat
- 100 g fistic
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-o oală se pun la fiert ceapa şi usturoiul curăţate de foi şi tocate mărunt, vinul alb, coaja rasă şi sucul de la jumătate de lămâie. Se adaugă o andivă spălată şi tocată mărunt şi, când com¬poziţia a scăzut la jumătate, se adaugă untul tăiat cuburi.
Se presară sare şi piper după gust, se reduce focul la minim şi se amestecă continuu până se îngroaşă sosul puţin. Se opreşte focul, se adaugă busuiocul uscat, se amestecă, apoi se acoperă cu un capac şi se păstrează la cald.
Pastele se fierb în apă cu sare, se trec printr-un jet de apă rece, se scurg şi se pun pe platouri. Se aşază din loc în loc fâşii de somon afumat şi salată radichio, bucăţi de andive proaspete sau opărite în apă clocotită. Se toarnă deasupra sosul cald şi se servesc imediat.
In momentul servirii se presara restul de coaja de lamaie rasa si fistic tocat.
Paste cu somon afumat si andive
Pofta buna!