Paste cu somon si marar
PrinteazaPaste cu somon si marar din: paste, file de somon, sare, piper, unt, ulei, lamaie, marar.
- 3 fileuri de somon
- sare
- piper
- unt
- 300 g paste
- ulei de masline
- usturoi
- lamaie
- migdale
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 4/180°C.
Presară cu sare şi piper 3 fileuri de somon proaspăt, unge cu câte un cub de unt şi înveleşte în folie de aluminiu. Aşază peştele în tava de copt şi dă la cuptor 12-15 minute şi apoi desfă peştele fâşii.
Fierbe 300 g paste – linguine în apă cu sare, conform instrucţiunilor înscrise pe ambalaj, apoi scurge de lichid şi stropeşte-le cu puţin ulei de măsline şi 2 linguri păstrate deoparte din apa de fiert
Intr-un tocător electric mărunţeşte o legătură de mărar cu 50 g migdale, 1 căţel de usturoi şi 4 linguri ulei de măsline, până obţii sosul pesto. Adaugă zeama şi coaja răzuită de la 1/2 lămâie şi potriveşte gustul de sare şi piper.
Combină pastele, sosul pesto şi somonul şi serveşte.
Pofta buna!