Paste cu somon si spanac
PrinteazaO reteta delicioasa de paste cu: file de somon afumat, spanac, ulei de masline, unt, smantana dulce, ricotta, parmezan, nucsoara, sare, piper.
Ingrediente:
- 250 g paste
- 150 g file de somon afumat
- 300 g spanac congelat sau proaspăt
- ulei de măsline
Ingrediente sos:
- 50 g unt
- 100 ml smântână dulce
- 1 lingură cu ricotta
- 50 g parmezan
- nucşoară
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pune pastele la fiert în apă cu un praf de sare şi o lingură cu ulei de măsline. Separat, opăreşte spanacul şi taie fileul de somon fâşii, între timp, topeşte untul. Adaugă parmezanul, smântână şi ricotta. Trage de pe foc şi amestecă energic.
Presară un praf de nucşoară şi potriveşte gustul de sare şi piper, într-un castron, amestecă pastele scurse bine cu spanacul tocat şi fâşiile de somon afumat. Toarnă deasupra sosul din brânzeturi şi amestecă uşor.
Pofta buna!