Paste cu sos de carne de vita
PrinteazaPaste cu sos de carne de vita din: paste, carne de vita, ceapa, oregano, cimbru, suc de rosii, parmezan, vin, busuioc, sare, piper.
- 500 g paste (rigatoni, spaghete, penne)
Pentru sos:
- 500 g carne de vită tocată
- 1 morcov
- 2 cepe
- 1/2 linguriţă oregano
- 1/2 linguriţă cimbru
- 2 linguri parmezan
- 1/2 cană de vin
- 250 ml suc de roşii
- 2 linguri ulei
- busuioc verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Dă pe râzătoare morcovul şi toacă ceapa. Pune-le la înăbuşit în ulei cu un praf de sare şi două linguri de apă. Când s-au înmuiat, adaugă carnea şi amestecă.
Lasă pe foc până îşi schimbă culoarea, amestecând din când în când.
Adaugă 3/4 cană de apă, lasă la foc mic 30-35 de minute, cât să fiarbă bine, şi amestecă din când în când. Apoi adaugă vinul, sucul de roşii, oregano şi cimbru şi mai lasă la fiert cât să scadă puţin.
Pune pastele la fiert în apă clocotită, cu o linguriţă de sare. Fierbe-le conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Când pastele s-au fiert, scurge-le, pune-le în farfurii, iar deasupra toarnă câte un polonic zdravăn de sos, presară parmezan şi frunze de busuioc. Serveşte-le fierbinţi.
Pofta buna!