Paste cu sos de galbiori
PrinteazaPaste cu sos de galbiori din: paste, ceapa, ulei, galbiori, cheddar, amidon, lapte, sare, piper.
- 375 g paste
- 1 ceapă mică
- 2-3 linguri ulei
- 150 g ciuperci gălbiori
- 75 g cheddar
- 1 linguriţă amidon
- 50 ml lapte
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se amesteda amidonul cu lapte. Galbiorii se curăţă foapte bine cu o periuţă specială, după care se taie bucăţele. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte puţin, până devine transparentă. Se adaugă ciupercile mărunţite şi se călesc uşor, amestecând din când în când.
Se adaugă laptele cu amidon şi se mai ţine totul pe foc încă puţin, până când compoziţia începe să se îngroaşe. Se adaugă brânza rasă, sare, piper.
Se omogenizează şi se ia de pe foc. Sosul se păstrează cald, până în momentul utilizării.
Pastele se fierb în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet. Se scurg bine, după care se răstoarnă într-un bol încăpător. Se toarnă şi sosul de gălbiori, se omogenizează bine, după care se repartizează pe farfurii, se decorează după plac şi se servesc calde.
Pofta buna!