Paste cu sos de rosii, parmezan si piept de pui
PrinteazaPaste cu sos de rosii, parmezan si piept de pui din: penne, piept de pui dezosat, bacon, ciuperci, ceapa, usturoi, ulei de măsline, roşii cuburi din conservă, sos de roşii, sare, piper, busuioc, parmezan.
Ingrediente:
- 400 g penne
- 400 g piept de pui dezosat
- 150 g bacon
- 250 g ciuperci
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- 600 g roşii cuburi din conservă
- 200 ml sos de roşii
- sare
- piper
- busuioc
- parmezan ras
Mod de preparare:
Tai baconul în fâşii subţiri şi îl prăjeşti puţin, într-o lingură de ulei de măsline. Când s-a rumenit, îl scoţi pe o farfurie. Torni în cratiţă restul de ulei şi adaugi ceapa fin tocată.
Când ceapa a devenit translucidă, adaugi pieptul de pui tăiat cubuleţe. Amesteci uşor, din când în când, până când carnea se albeşte pe toate părţile.
Pui usturoiul fin tocat, iar după câteva secunde, ciupercile tăiate în felii subţiri. Prăjeşti până când ciupercile şi pieptul de pui încep să se rumenească, apoi adaugi sosul de roşii, cuburile de roşii, 1/2 din bacon, 300 ml apă fierbinte, sare şi piper după gust.
Pui în sos pastele nefierte şi fierbi la foc mic, în vasul acoperit, 1/4 oră. Amesteci din când în când. Dacă sosul scade înainte ca pastele să fiarbă, completezi cu apă fierbinte.
Stingi focul, adaugi frunze de busuioc rupte, baconul rămas şi presari parmezanul. Pui capacul şi serveşti după câteva minute.
Paste cu sos de rosii, parmezan si piept de pui
Pofta buna!