Paste cu sos de rosii, parmezan si piept de pui

Printeaza

Paste cu sos de rosii, parmezan si piept de pui din: penne, piept de pui dezosat, bacon, ciuperci, ceapa, usturoi, ulei de măsline, roşii cuburi din conservă, sos de roşii, sare, piper, busuioc, parmezan.

Paste_cu_sos_de_rosii_parmezan_si_piept_de_pui

Ingrediente:

  • 400 g penne
  • 400 g piept de pui dezosat
  • 150 g bacon
  • 250 g ciuperci
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 600 g roşii cuburi din conservă
  • 200 ml sos de roşii
  • sare
  • piper
  • busu­ioc
  • parmezan ras

Mod de preparare:

Tai baconul în fâşii subţiri şi îl prăjeşti puţin, într-o lingură de ulei de măsline. Când s-a rumenit, îl scoţi pe o farfurie. Torni în cratiţă restul de ulei şi adaugi ceapa fin tocată.

Când ceapa a de­venit translucidă, adaugi pieptul de pui tăiat cubuleţe. Amesteci uşor, din când în când, până când carnea se albeşte pe toate părţile.

Pui usturoiul fin tocat, iar după câteva secunde, ciupercile tăiate în felii subţiri. Prăjeşti până când ciupercile şi pieptul de pui încep să se rume­nească, apoi adaugi sosul de roşii, cuburile de roşii, 1/2 din bacon, 300 ml apă fier­binte, sare şi piper după gust.

Pui în sos pastele nefierte şi fierbi la foc mic, în vasul acoperit, 1/4 oră. Amesteci din când în când. Dacă sosul scade înainte ca pastele să fiarbă, com­pletezi cu apă fierbinte.

Stingi focul, adaugi frun­ze de busuioc rupte, baco­nul rămas şi presari parme­zanul. Pui capacul şi ser­veşti după câteva minute.

Paste cu sos de rosii, parmezan si piept de pui

Paste_cu_sos_de_rosii_parmezan_si_piept_de_pui

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.