Paste cu sos de rosii si ardei iute

Printeaza

O reteta de paste tagliatele cu sos de rosii, ardei capia, usturoi, capere, ceapa verde, masline, vin alb demisec, pudra de curry, uleid e masline, sare, piper, patrunjel si ardei iute.

Ingrediente:Paste cu sos de rosii si ardei iute

  • 400 g tagliatele
  • 5 roşii
  • un ardei capia
  • doi căţei de usturoi
  • o lingură de capere
  • o legătură de ceapă verde
  • 100 g măsline feliate
  • 200 ml vin alb demisec
  • un sfert de linguriţă de pudră de curry
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • ardei iute

 

Mod de preparare:

Roşiile se opăresc câteva secunde în apă clocotită, se curăţă de pieliţă şi se toacă mărunt. Ardeiul capia se curăţă de seminţe şi vinişoare, se spală şi se taie cubuleţe.

Ceapa verde se curăţă, se spală, se taie rondele sau bucăţi mai mari şi se pune într-un castronel. Intr-o cratiţă se încing trei linguri de ulei, se pun căţeii de ustur­oi necurăţaţi, se lasă să se prăjească până devin maronii şi se scot.

In locul lor se pune ceapa tocată şi cubuleţele de ardei, se călesc cinci minute, se adaugă roşiile şi vinul alb. Se lasă să fiarbă până se îngroaşă sosul, se adaugă măslinele feliate şi caperele, piper după gust, pudra de curry şi pătrun­jel tocat.

Se fierb încă cinci minute, se opreşte focul şi se păstrează la cald. Se fierb tagliatelele cu puţină sare, se scurg, se pun în farfurii şi în mijloc se toarnă sosul cald. Se servesc fierbinţi, presărate cu pătrunjel sau ardei iute tocat mărunt.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.