Paste cu sos de rosii si ardei iute
PrinteazaO reteta de paste tagliatele cu sos de rosii, ardei capia, usturoi, capere, ceapa verde, masline, vin alb demisec, pudra de curry, uleid e masline, sare, piper, patrunjel si ardei iute.
- 400 g tagliatele
- 5 roşii
- un ardei capia
- doi căţei de usturoi
- o lingură de capere
- o legătură de ceapă verde
- 100 g măsline feliate
- 200 ml vin alb demisec
- un sfert de linguriţă de pudră de curry
- ulei de măsline
- sare
- piper
- pătrunjel
- ardei iute
Mod de preparare:
Roşiile se opăresc câteva secunde în apă clocotită, se curăţă de pieliţă şi se toacă mărunt. Ardeiul capia se curăţă de seminţe şi vinişoare, se spală şi se taie cubuleţe.
Ceapa verde se curăţă, se spală, se taie rondele sau bucăţi mai mari şi se pune într-un castronel. Intr-o cratiţă se încing trei linguri de ulei, se pun căţeii de usturoi necurăţaţi, se lasă să se prăjească până devin maronii şi se scot.
In locul lor se pune ceapa tocată şi cubuleţele de ardei, se călesc cinci minute, se adaugă roşiile şi vinul alb. Se lasă să fiarbă până se îngroaşă sosul, se adaugă măslinele feliate şi caperele, piper după gust, pudra de curry şi pătrunjel tocat.
Se fierb încă cinci minute, se opreşte focul şi se păstrează la cald. Se fierb tagliatelele cu puţină sare, se scurg, se pun în farfurii şi în mijloc se toarnă sosul cald. Se servesc fierbinţi, presărate cu pătrunjel sau ardei iute tocat mărunt.
Poftă bună!