Paste cu sos de spanac si ciuperci
PrinteazaPaste cu sos de spanac si ciuperci din: paste, spanac, ciuperci, ceapa, usturoi, margarina, ulei, zeama de lamaie, otet, sare.
- 500 g paste
- 300 g spanac
- 200 g ciuperci
- 1 ceapă
- 1 căpăţână de usturoi
- 100 g margarină
- 1 lingură de ulei
- zeamă de lămâie
- oţet
- sare
Mod de preparare:
Ceapa se curăţă, se toacă mărunt, se căleşte până se înmoaie, apoi se adaugă ciupercile, miezul de usturoi şi se înăbuşă încă 5 minute. Se adaugă 2 linguri de zeamă de lămâie şi se mai fierbe 2 minute.
Căpăţâna de usturoi necurăţată se lasă la cuptor 15 minute până se înmoaie. După aceea, se scoate miezul din căţeii de usturoi.
Frunzele de spanac se curăţă, se spală în mai multe ape, se taie şi se adaugă peste ciuperci împreună cu margarina. Se potriveşte de sare şi piper şi se înăbuşă până când frunzele de spanac s-au înmuiat.
Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, se strecoară şi se aşază în farfurii.
Se serveste cu sosul de spanac.
Pofta buna!