Paste cu sos de spanac si ciuperci

Printeaza

Paste cu sos de spanac si ciuperci din: paste, spanac, ciuperci, ceapa, usturoi, margarina, ulei, zeama de lamaie, otet, sare.

Ingrediente:Paste cu sos de spanac si ciuperci

  • 500 g paste
  • 300 g spanac
  • 200 g ciuperci
  • 1 ceapă
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 100 g margarină
  • 1 lingură de ulei
  • zeamă de lămâie
  • oţet
  • sare

 

Mod de preparare:

Ceapa se curăţă, se toacă mărunt, se căleşte până se în­moaie, apoi se adaugă ciupercile, miezul de us­turoi şi se înăbuşă încă 5 minute. Se adaugă 2 linguri de zeamă de lămâie şi se mai fierbe 2 mi­nute.

Căpăţâna de usturoi necurăţată se lasă la cuptor 15 minute până se înmoaie. După aceea, se scoate miezul din căţeii de usturoi.

Frunzele de spanac se curăţă, se spală în mai multe ape, se taie şi se adaugă peste ciuper­ci împreună cu margarina. Se potriveşte de sare şi piper şi se înăbuşă până când frunzele de spanac s-au înmuiat.

Pastele se fierb în apă clo­cotită cu sare, se strecoară şi se aşază în farfurii.

Se serveste cu sosul de spanac.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.