Paste cu sos de vanilie, nuca si cappuccino

Printeaza

Paste cu sos de vanilie, nuca si cappuccino din: paste, lapte, zahar, amidon, extract de vanilie, coaja de lamaie, nucă, unt, cappuccino.

Ingrediente:Paste_cu_sos_de_vanilie_nuca_si_cappuccino

  • 100-150 g paste
  • 1 cană lapte
  • 3 linguri zahăr
  • 1 lingură amidon
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • coajă rasă de lămâie
  • 4-5 linguri nucă măcinată
  • 1 linguriţă unt + pentru uns vasul
  • 1 linguriţă cappuccino

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă pui apa la fiert cu un praf de sare. Când dă în clocot, dai drumul pastelor şi le fierbi circa 8 minute. Când sunt gata, le scurgi bine de apă.  Cât timp fierb pastele, pregăteşti sosul.

Intr-un castron pui zahărul, amidonul, extractul de vanilie şi câteva linguri din lapte. Le amesteci foarte bine, să nu rămână cocoloaşe de amidon, iar restul de lapte îl pui la fiert într-o cratiţă.

Când dă în clo­cot, dai focul Iar mic, torni amestecul cu amidon şi îl laşi pe foc până dă în 3-4 clocote. Tragi sosul de pe foc, în­corporezi untul, apoi pastele fierbinţi şi coaja rasă de lămâie.

Ungi un vas micuţ de ceramică cu unt şi presari cam 2 linguri de nucă măcinată. Torni amestecul de paste cu sos, iar deasupra mai pui puţină nucă măcinată şi cappucino.

Dai vasul în cuptorul încins pentru 20 de minute, la o tempera­tură potrivită. După acest timp, îl scoţi, îl laşi să se răcească, apoi serveşti preparatul.

Paste cu sos de vanilie, nuca si cappuccino

Paste_cu_sos_de_vanilie_nuca_si_cappuccino

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.