Paste cu sos ragu
PrinteazaPaste cu sos ragu din: tagliatelle, carne de vita, ulei, ceapa, usturoi, vin, sare, piper.
- 1 pachet tagliatelle
- 500 g carne de vită, tocată
- 2 linguri ulei
- 1 ceapă
- 3-4 căţei usturoi
- 50 ml vin alb demisec
- 200 g pastă de tomate
- sare
- piper
- 5 frunze de busuioc
Mod de preparare:
Fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi le tii la scurs. Păstrezi apa în care au fiert. Căleşti în ulei încins ceapa tăiată solzişori şi usturoiul zdrobit. Când au devenit sticloase, adaugi carnea, amesteci, laşi 10 minute şi torni vinul.
Ţii să se evapore alcoolul, fără sa amesteci, apoi adaugi pasta de tomate. Potriveşti gustul de sare şi piper şi laşi la foc cam 1 oră. Pui pastele, laşi câteva clocote şi, dacă vrei sos mai mult, torni puţin din apa în care au fiert.
Serveşti pastele, dacă vrei, presărate cu frunze de busuioc.
Pofta buna!