Paste cu spanac, iepure şi şofran

Printeaza

O reteta de paste cu spanac, iepure si sofran din: faina, spanac, oua, muschi de iepure, sofran, ulei de masline extravirgin, supa de pui, ceapa, sare si piper. Şofranul provine dintr-o floare, care, datorită aromei sale delicate, a fost folosit în bucătărie încă din vechime? Această mirodenie a fost considerată dintotdeauna o marfa rară. Pentru obţinerea unui kilogram de pulbere este nevoie de mai mult de 100.000 de flori, fiind astfel deosebit de scump.

Ingrediente:Paste cu spanac, iepure şi şofran

  • 200 g faină albă
  • 100 g spanac
  • 2 ouă

pentru asezonare:

  • 2 muşchi de iepure
  • 1 pliculeţ cu şofran
  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 100 ml supă de pui
  • 1 ceapă mică
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Fierbe spanacul în apă sărată, scurge-1, stoarce-1 şi pasează-l. Frământă un aluat neted şi omogen din spanac, faină şi ouă, acoperă-1 cu folie alimentară şi lasă-1 să se odihnească.

Toacă ceapa mărunt şi înăbuş-o într-o cratiţă cu ulei încins. Taie în bucăţi muşchiul de iepure şi pune-1 în cra­tiţă, căleşte circa 3-4 minute, apoi toarnă peste el puţină supă de pui. Adaugă şofranul, sare şi piper, după gust.

Intinde aluatul subţire şi taie-1 fâşii cu rotiţa dinţată. Fierbe pastele într-o oală cu multă apă sărată, scurge-le, apoi căleşte-le împreună cu carnea de iepure. Stropeşte totul cu supa rămasă şi serveşte imediat.

Paste cu spanac, iepure şi şofran

Paste cu spanac, iepure şi şofran

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.