Paste cu spanac, iepure şi şofran
PrinteazaO reteta de paste cu spanac, iepure si sofran din: faina, spanac, oua, muschi de iepure, sofran, ulei de masline extravirgin, supa de pui, ceapa, sare si piper. Şofranul provine dintr-o floare, care, datorită aromei sale delicate, a fost folosit în bucătărie încă din vechime? Această mirodenie a fost considerată dintotdeauna o marfa rară. Pentru obţinerea unui kilogram de pulbere este nevoie de mai mult de 100.000 de flori, fiind astfel deosebit de scump.
- 200 g faină albă
- 100 g spanac
- 2 ouă
pentru asezonare:
- 2 muşchi de iepure
- 1 pliculeţ cu şofran
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- 100 ml supă de pui
- 1 ceapă mică
- sare şi piper
Mod de preparare:
Fierbe spanacul în apă sărată, scurge-1, stoarce-1 şi pasează-l. Frământă un aluat neted şi omogen din spanac, faină şi ouă, acoperă-1 cu folie alimentară şi lasă-1 să se odihnească.
Toacă ceapa mărunt şi înăbuş-o într-o cratiţă cu ulei încins. Taie în bucăţi muşchiul de iepure şi pune-1 în cratiţă, căleşte circa 3-4 minute, apoi toarnă peste el puţină supă de pui. Adaugă şofranul, sare şi piper, după gust.
Intinde aluatul subţire şi taie-1 fâşii cu rotiţa dinţată. Fierbe pastele într-o oală cu multă apă sărată, scurge-le, apoi căleşte-le împreună cu carnea de iepure. Stropeşte totul cu supa rămasă şi serveşte imediat.
Paste cu spanac, iepure şi şofran
Poftă bună!