Paste cu spanac si gorgonzola
PrinteazaPaste cu spanac si gorgonzola din: paste, sare, seminte de pin, spanac, ceapa, usturoi, ulei, piper, nucsoara sau coriandru, supa de legume, gorgonzola, mascarpone.
- 500 g paste lungi (trenette sau tagliatelle)
- sare
- 3 linguri seminţe de pin
- 500 g spanac
- 2 cepe
- 1 căţel de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- piper
- nucşoară sau coriandru
- 75 ml supă de legume
- 100 g gorgonzola sau alt tip de brânză cu mucegai albăstrui
- 100 g mascarpone
Mod de preparare:
Fierbi pastele în apă uşor sărată, urmărind instrucţiunile de pe ambalaj, Speli spanacul şi îl tai în fâşii. Cureţi ceapa şi usturoiul şi le tai mărunt.
Prăjeşti seminţele de pin într-o tigaie teflonată. Căleşti ceapa şi usturoiul în uleiul încins, adaugi spanacul şi le căleşti împreună, amestecând încontinuu. Stingi cu supa caldă şi presari condimentele. Fierbi puţin şi, după ce stingi focul, pui 50 g gorgonzola şi mascarpone.
Amesteci pastele cu acest sos şi decorezi cu gorgonzola rămasă şi cu seminţele de pin.
Pofta buna!