Paste cu spanac si parmezan
PrinteazaO reteta de paste cu spanac si parmezan din: spanac, unt, ceapa, usturoi, smantana, paste scurte, ulei, cascaval, oua, unt, parmezan, sare si piper.
- 500 g frunze de spanac
- 3 linguri unt
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- 120 ml smantana
- 400 g paste scurte
- 1 lingura ulei
- 100 g cascaval ras
- 3 oua
- unt pentru uns forma
- 40 g parmezan ras
- piper
- sare
Mod de preparare:
Se taie frunzele de spanac bucati. Ceapa tocata se prajeste intr-o tigaie adaunca, in unt. Se adauga spanacul si se caleste 2-3 minute, amestecand. Se ia de pe foc si se adauga usturoiul pisat cu sare si piper. Se lasa sa se raceasca si se inglobeaza smantana.
Se fierb pastele al dente in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se trec prin jet de apa rece si se lasa sa se scurga. Se adauga un strop de ulei si se amesteca.
Se incinge cuptorul la 180C. Intr-un castron se bat ouale, se adauga cascaval, sare si piper. Se amesteca paste cu oua, se asaza intr-o forma de sufleu unsa si se pun deasupra cuburi de unt. Se coc la cuptor 15 minute, apoi se scot, se presara parmezan si se mai coc 15 minute.
Paste cu spanac si parmezan
Pofta buna!