Paste cu spanac si rosii
PrinteazaPaste cu spanac si rosii din: paste, usturoi, ulei, spanac, nuci, zeama de lamaie, cascaval, sare, piper, rosii.
- 200 g paste
- 4-5 căţei usturoi
- 100 ml ulei
- 500 g frunze spanac
- 100 g nuci
- 2-3 linguri zeamă lămâie
- 50 g caşcaval ras
- sare
- piper
- felii de roşii
Mod de preparare:
Pui spanacul într-o sită, deasupra chiuvetei. Torni apă fierbinte peste frunze şi le opăreşti, apoi le răceşti sub un jet de apă rece si scurgi excesul de apă.
Cureţi usturoiul şi îl pui într-un blender, adaugi spanacul şi nucile şi amesteci până obţii o pastă. Torni uleiul, constant, în timp ce mixezi.
Storci lămâia, presari sare şi piper, omogenizezi, apoi încorporezi caşcavalul.
Fierbi pastele potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgi. Le serveşti cu piureul de spanac şi felii de roşii.
Paste cu spanac si rosii
Pofta buna!