Paste cu spanac
PrinteazaPaste cu spanac din: spanac, sare, rosii, sunculita, rosii uscate in ulei, ceapa, ulei de masline, suc de rosii, piper, taitei, branza de capra si frunze de busuioc.
- 350 g spanac (proaspat sau conservat)
- sare
- 200 g rosii mici
- 100 g sunculita
- 5-6 rosii uscate in ulei (conserva)
- 1 ceapa
- 2 lingri ulei de masline
- 500 ml suc de rosii
- piper
- 400 g taitei
- 100 g branza de capra
- frunze de busuioc
Mod de preparare:
Se alege spanacul, se curata si se spala in mai multe ape. Se opareste in apa clocotita cu sare, apoi se lasa sa se scurga. Se spala rosiile mici si se taie pe jumatate. Sunculita se taie bunatele. Se scurg rosiile uscate, se toaca marunt iar uleiul se colecteaza, separat.
Ceapa se curata, se toaca si se caleste intr-o lingura de ulei de masline. Se adauga sucul de rosii si se lasa amestecul sa fiarba inabusit, cu capac, timpd e 15 minute. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Taiteii se fierb in apa cu sare, urmand instructiunile de pe ambalaj.
Bucatele de sunca se prajesc in restul de ulei de masline, impreuna cu rosiile uscate si tocate, la foc potrivit, pana se rumenesc. Se adauga 2-3 linguri din uleiul colectat (de la conserva de rosii in ulei), jumatatile de rosii mici, precum si spanacul si se fierb inabusit, 1 minut.
Se pun taitei intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga de apa. Se amesteca cu spanacul si rosiile si se pun in farfurii. Faramati branza de capra cu o furculita si presarati bucatele peste paste. ornati cu frunzulite tocate de busuioc.
Paste cu spanac
Pofta buna!
Nu-mi place spanacul, asa ca eu nu am pus niciodata spanac in paste