Paste cu sparanghel si parmezan
PrinteazaPaste cu sparanghel si parmezan din: ceapa verde, ulei, rosii, sare, piper, sparanghel, penne, busuioc, unt, parmezan.
- 1 legătură de ceapă verde
- 2 linguri de ulei de măsline
- 400 g roşii tăiate cuburi (la conservă)
- sare
- piper
- 500 g sparanghel verde
- 400 g penne
- 1/2 de legătură de busuioc
- 1 lingură de unt
- 4 linguri de parmezan proaspăt ras
Mod de preparare:
Ceapa verde se curăţă, se spală şi se taie rondele. Uleiul de măsline se încinge intr-o cratiţă în care se căleşte apoi ceapa până când devine sticloasă. Se adaugă roşiile şi se clocotesc la foc mediu circa 5 minute, până ce se îngroaşă sosul.
Se condimentează cu sare şi piper.
Sparanghelul se spală, se îndepărtează capetele tijelor şi se cojeşte treimea inferioară. Tijele curăţate se taie bucăţi de circa 4 cm lungime şi se fierb al dente în apă clocotită cu sare. La final, se scot din apă şi se lasă la scurs.
Pastele se fierb al dente în apa în care a fiert sparanghelul. Se spală busuiocul, se scutură de apă şi se taie frunzuliţele fâşii.
La final, se aranjează pastele pe farfurii, se toarnă pe deasupra sosul de sparanghel şi se presară cu parmezan. Se încorporează mai întâi untul în sos, apoi sparanghelul şi busuiocul.
Compoziţia se condimentează după gust, după care se mai fierbe încă circa 3 minute.
Pofta buna!