Paste cu sparanghel si parmezan

Printeaza

Paste cu sparanghel si parmezan din: ceapa verde, ulei, rosii, sare, piper, sparanghel, penne, busuioc, unt, parmezan.

Ingrediente:Paste cu sparanghel si parmezan

  • 1 legătură de ceapă verde
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 400 g roşii tăiate cuburi (la conservă)
  • sare
  • piper
  • 500 g sparanghel verde
  • 400 g penne
  • 1/2 de legătură de busuioc
  • 1 lingură de unt
  • 4 linguri de parmezan proaspăt ras

 

Mod de preparare:

Ceapa verde se curăţă, se spală şi se taie rondele. Uleiul de măsline se încinge intr-o cratiţă în care se că­leşte apoi ceapa până când devine sticloasă. Se adaugă roşiile şi se clocotesc la foc mediu circa 5 minute, până ce se îngroaşă sosul.

Se condimentează cu sare şi piper.

Sparanghelul se spală, se îndepărtează capetele ti­jelor şi se cojeşte treimea in­ferioară. Tijele curăţate se taie bucăţi de circa 4 cm lungime şi se fierb al dente în apă clo­cotită cu sare. La final, se scot din apă şi se lasă la scurs.

Pastele se fierb al dente în apa în care a fiert spa­ranghelul. Se spală busuiocul, se scutură de apă şi se taie frunzuliţele fâşii.

La final, se aranjează pastele pe farfurii, se toarnă pe deasu­pra sosul de sparanghel şi se presară cu parmezan. Se încorporează mai întâi untul în sos, apoi sparanghelul şi busuiocul.

Compoziţia se condimentează după gust, după care se mai fierbe încă circa 3 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.