Paste cu sparanghel
PrinteazaPaste cu sparanghel din: paste, zucchini, usturoi, sparanghel, menta, branza, smantana, ulei, sare.
- 250 g paste orecchiette
- 1 zucchini
- 2 căţei de usturoi
- 1 mănunchi de sparanghel
- 1 linguriţă de mentă uscată
- brânză cheddar
- 100 ml smântână de gătit
- ulei de măsline
- sare
Mod de preparare:
Fierbe pastele în apă clocotită cu sare conform indicaţiilor de pe ambalaj. Scurge-le fără să le clăteşti şi stropeşte-le cu ulei de măsline. Fierbe sparanghelul la abur cât să rămână al dente.
Taie dovlecelul rondele fără să îndepărtezi coaja, sărează-1 şi căleşte-1 în puţin ulei de măsline, împreună cu usturoiul pisat şi cu menta uscată.
Adaugă sparanghelul tăiat mai mic, smântână şi brânza rasă, potriveşte de sare şi mai ţine pe foc un minut. Amestecă pastele cu legumele.
Serveşte-le calde.
Pofta buna!