Paste cu suc de rosii si sos de praz
PrinteazaPaste cu suc de rosii si sos de praz din: penne rigate, praz, ceapa, patrunjel, suc de roşii, supă de zarzavat sau apă, făină, sare, ulei de masline, piper alb.
Ingrediente:
- 500 g penne rigate
- 2 fire de praz
- 1 ceapă
- opţional, 1 legătură pătrunjel
- 1 cană suc de roşii
- 1/2 cană supă de zarzavat sau apă
- 1 lingură făină
- sare
- 3 linguri ulei de măsline
- piper alb măcinat
Mod de preparare:
Fierbi pastele în apă cu sare, urmând indicaţiile de pe ambalaj. Scurgi în strecurătoare pastele fierte şi le treci prin jet de apă rece. Le stropeşti cu 1 lingură ulei şi le păstrezi la cald.
Pentru sos, tai ceapa mărunt şi prazul în rondele. Căleşti ceapa şi prazul în 2 linguri de ulei încins, timp de 2-3 minute.
Amesteci făina cu puţină supă rece şi le torni peste legumele călite, apoi adaugi treptat supa rămasă. Le laşi pe foc timp de 1-2 minute, amestecând continuu.
După ce sosul de praz s-a răcit, îl mixezi în blen- der împreună cu sucul de roşii, sare şi piper după gust. Pui sosul pe foc pentru 1 -2 minute, iar la sfârşit condimentezi cu pătrunjelul tocat mărunt.
Sosul de praz poate fi servit atât cu paste, cât şi cu legume fierte. Amesteci pastele cu sosul de praz şi le serveşti imediat.
Paste cu suc de rosii si sos de praz
Pofta buna!