Paste cu sunca si legume
PrinteazaPaste cu sunca si legume din: paste, ulei, ardei rosii, porumb, mazare, usturoi, condimente hinezesti, sunca, sos de soia, ulei de susan.
- 400g de paste mici
- 2 linguri de ulei
- 2 ardei roşii, tocaţi
- 1 conservă de 300g de porumb, boabele scurse
- 175g de mazăre congelată
- 3 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 2 linguriţe amestec chinezesc de cinci condimente
- 280g de şuncă, ruptă în fâşii
- 50ml sos de soia
- 1 lingură ulei de susan
Mod de preparare:
Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Scurge-le, trece-le printr-un jet de apă rece, apoi scurge-le din nou.
Intre timp, încinge uleiul într-o oală mare sau un wok, adaugă ardeii, porumbul, mazărea, usturoiul şi condimentele şi găteşte-le câteva minute.
Adaugă şunca, sosul de soia, 1/2 din cantitatea de sos din soia neagră şi pastele, amestecă bine şi găteşte totul 1-2 minute, încorporează uleiul de susan şi gustă să verifici dacă e nevoie să asezonezi.
Incălzeşte restul de sos din soia în cuptorul cu microunde. Pune pastele într-un tuci curat. Stropeşte-le cu sos de soia în plus, dacă vrei.
Paste cu sunca si legume
Pofta buna!