Paste cu ton si mazare
PrinteazaPaste cu ton si mazare din: pita, paste, mazare, ulei de masline, usturoi, smantana, ton, sare, patrunjel.
- 1 pită (lipie) mare ori 2 felii de pâine integrală
- 220 g de paste spiralate
- 2 căni cu mazăre congelată
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 căţel de usturoi mare, pisat
- 1/2 cană de smântână
- 2 căni (140 g fiecare) de ton în ulei de măsline
- 1/2 linguriţă de sare
- 1/4 cană de pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Pune lipia în robotul de bucătărie şi mărunţeşte-o. Apoi introdu bucăţile în cuptorul cu microunde şi ţine-le cât să se rumenească puţin, circa 3 minute. Las-o deoparte.
Firbe pastele conform instrucţiunilor de pe pachet şi adaugă mazărea cu 2 minute înainte de a lua preparatul de pe foc. Păstrează 1/4 cană de apă în care ai gătit pastele şi aruncă restul. Scurge bine mixul din vas.
Adauga uleiul şi usturoiul în vasul cu paste şi ţine la foc mic până usturoiul se colorează puţin, cam 30 de secunde. Opreste focul.
In lichidul păstrat de la paste amestecă smântână, tonul (cu uleiul propriu) şi sarea. Adaugă pastele cu mazărea şi pătrunjelul.
Asezonează cu sare şi piper, după gust. Pune deasupra crutoanele din lipie (sau pâine).
Paste cu ton si mazare
Pofta buna!