Paste cu vinete si broccoli
PrinteazaPaste cu vinete si broccoli din: paste, vanata, ceapa, broccoli, branza cu mucegai, lapte, branza de vaci, galbenusuri, unt, nucsoara, oregano, rozmarin, sare, piper, ulei de masline, nuca.
- 400 g paste
- o vânătă
- două cepe roşii
- 400 g broccoli
- 200 g brânză cu mucegai
- 200 ml lapte dulce
- 200 g brânză de vaci
- două gălbenuşuri
- 30 g unt
- 3 g nucşoară
- 5 g oregano uscat
- o crenguţă de rozmarin
- sare
- piper
- ulei de măsline
- 50 g miez de nucă
Mod de preparare:
Vânătă se taie felii, se pun într-un bol cu apă rece sărată şi se lasă 30 de minute. Se scot pe un tocător, se presează ca să elimine apa, se taie bucăţi subţiri şi se pun într-un bol. Se amestecă bine cu puţin ulei, piper, rozmarin tocat şi se frig două-trei minute pe fiecare parte.
Pastele se fierb în apă cu sare, se strecoară şi se pun într-un bol. Se adaugă sare şi piper, rozmarin tocat, se amestecă bine cu o lingură şi se păstrează la cald.
Untul se pune într-un vas la bain-marie împreună cu brânza de vaci, brânza cu mucegai şi jumătate din lapte.
Când s-a topit brânza se adaugă gălbenuşurile amestecate cu laptele rămas şi nucşoara, se ia de pe foc, se adaugă oregano şi se amestecă până se obţine un sos omogen. Se pun pastele în farfurii, se aşază deasupra vinetele şi broccoli fiert, se toarnă sosul cald şi se servesc imediat.
Paste cu vinete si broccoli
Pofta buna!