Paste cu vinete si creveti
PrinteazaO reteta de paste cu vinete, ardei capia, capere, creveti decorticati, usturoi, vin alb demisec, cimbru, sare, piper si ulei de floarea soarelui.
- 3 ouă
- 300 g făină
- o vânătă
- doi ardei capia
- o lingură de capere
- 500 g creveţi decorticaţi
- 4 căţei de usturoi
- 200 ml vin alb demisec
- cimbru
- sare
- piper
- ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare:
Ouăle se pun într-un castron împreună cu făina, jumătate de linguriţă de sare şi se frământă până rezultă un aluat potrivit de tare. Se întinde o foaie subţire, se rulează, se taie rondele subţiri, apoi se presară tăiţeii obţinuţi pe masă şi se lasă să se usuce zece minute.
Se fierb în apă cu sare, se trec sub un jet de apă rece, apoi se pun într-o strecurătoare. Vinetele şi ardeii se spală, se şterg cu un şervet, se taie felii subţiri şi se frig pe un grătar.
Creveţii se prăjesc în puţin ulei încins împreună cu usturoiulfeli- at, sare, piper şi puţin cimbru topat.
Se toarnă vinul, se fierb cinci minute şi se păstrează la cald. Se pun tăiţeii într-un castron, se adaugă legumele fripte şi creveţii, sare, piper şi cimbru tocat.
Se amestecă, se pun în farfurii, se presară caperele şi se servesc imediat. In aluatul de tăiţei se poate adăuga şi cimbru tocat.
Poftă bună!