Paste cu vinete si sos roşu

Printeaza

Paste cu vinete si sos roşu din: paste, rosii decojite, vinete, ricotta, ulei de masline, frunze busuioc verde, ceapa, usturoi, sare, piper.

Ingrediente:Paste_cu_vinete_si_sos_rosu

  • 500 g paste
  • 400 g rosii decojite, taiate cubulete
  • 2 vinete potrivite
  • 80 g ricotta
  • 5-6 linguri ulei de masline
  • cateva frunze busuioc verde
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper proaspat macinat

 

Mod de preparare:

In 3 linguri de ulei se calesc ceapa si usturoiul.  Odată ce capătă o culoare aurie ceapa este semn că trebuie adăugate roşiile decojite, tăiate cubuleţe. Se condimentează cu sare şi piper după gust şi se lasă pe foc pentru 20 de minute.

Între timp se prăjesc şi vinetele în uleiul rămas, spălate în prealabil şi tăiate în felii de aproximativ 2 cm. Când sunt gata, se mai mărunţesc puţin.

Sosul de roşii împreună cu vinetele se amestecă cu pastele fierte conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Pentru decor şi gust se presară brânză şi busuioc deasupra. Se condimentează cu sare şi piper proaspăt măcinat.

Paste cu vinete si sos roşu

Paste_cu_vinete_si_sos_rosu

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.