Paste cu vinete si sos roşu
PrinteazaPaste cu vinete si sos roşu din: paste, rosii decojite, vinete, ricotta, ulei de masline, frunze busuioc verde, ceapa, usturoi, sare, piper.
- 500 g paste
- 400 g rosii decojite, taiate cubulete
- 2 vinete potrivite
- 80 g ricotta
- 5-6 linguri ulei de masline
- cateva frunze busuioc verde
- 1 ceapa mica
- 2 catei de usturoi
- sare si piper proaspat macinat
Mod de preparare:
In 3 linguri de ulei se calesc ceapa si usturoiul. Odată ce capătă o culoare aurie ceapa este semn că trebuie adăugate roşiile decojite, tăiate cubuleţe. Se condimentează cu sare şi piper după gust şi se lasă pe foc pentru 20 de minute.
Între timp se prăjesc şi vinetele în uleiul rămas, spălate în prealabil şi tăiate în felii de aproximativ 2 cm. Când sunt gata, se mai mărunţesc puţin.
Sosul de roşii împreună cu vinetele se amestecă cu pastele fierte conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Pentru decor şi gust se presară brânză şi busuioc deasupra. Se condimentează cu sare şi piper proaspăt măcinat.
Paste cu vinete si sos roşu
Pofta buna!