Paste cu vinete

Printeaza

Paste cu vinete din: vinete, ulei, rosii, penne, sare, usturoi, piper, zahar, mozzarella, busuioc.

Ingrediente :Paste cu vinete

  • 2 vinete
  • 1/2 l ulei de masline
  • 1,25 kg rosii carnoase
  • 350 g penne (macaroane scurte)
  • sare
  • 2 catei de usturoi
  • piper
  • 1 varf de cutit zahar
  • 150 g Mozzarella
  • 1 legatura busuioc verde

 

Mod de preparare:

Se curata vinetele, se spala si se taie bucati. Apoi se incinge uleiul (2 linguri se pun deoparte), se prajesc vinetele circa 3 minute, se scot si se lasa sa se scurga 2 ore pe hartie absorbanta.

Se fierb macaroanele al dente in apa cu sare. Rosiile se curata de pielita, se taie mai intai in doua, se indeparteaza semintele (prin presare) si pe urma se taie marunt.

Usturoiul curatat se taie feliute si se prajeste putin in restul de ulei incins. Se adauga si rosiile, se calesc si ele usor si se condimenteaza.

Se adauga vinetele si macaroanele scurse si se lasa sa fiarba incet, 3-5 minute, amestecand din timp in timp.

Se incorporeaza Mozzarella taiata cubulete si busuiocul tocat marunt, se gusta de sare si piper si se presara deasupra eventual parmezan ras.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.