Paste cu zucchini
PrinteazaPaste cu zucchini din: paste, dovlecei, branza topita, ulei de masline, sare, piper.
- 400 g paste din grâu dur
- 3 dovlecei verzi (zucchini) cât mai mici
- 5-6 felii brânză topită toast (ambalată individual)
- 4-5 linguri ulei de măsline
- un praf de sare
- piper măcinat.
Mod de preparare:
Dovleceii îi speli şi îi feliezi pe lat sau pe lung, în felii subţiri. Eu folosesc ustensila de curăţat legume, pentru felii subţiri şi uniforme.
Pui feliile de dovlecel în tigaia cu uleiul de măsline încins şi le căleşti, dar nu foarte mult, pentru că se fărâmiţează.
Pui sare şi piper măcinat, după gust şi brânza topită.
Laşi pe foc până se topeşte brânza şi, dacă mai trebuie, adaugi sare şi piper, chiar şi brânză topită. Pui pe foc o oală cu apă (aproximativ 3 l), iar când începe să clocotească, pui sare şi pastele.
Laşi să fiarbă al dente, dar depinde de gustul fiecăruia, iei pastele de pe foc, le strecori printr-o sită şi le treci printr-un jet de apă rece. Amesteci pastele cu sosul de brânză şi dovlecei şi le serveşti calde, dar pot fi consumate şi reci.
Pofta buna!