Paste umplute cu branza si sos de spanac din: paste rigatoni, mozzarella, parmezan, branza maruntita, ricotta, busuioc, oregano, patrunjel, unt, spanac, usturoi, lapte de soia, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet paste rigatoni 2 linguri mozzarella, tocata 2 linguri parmesan, ras 2 linguri branza maruntita 2 cesti branza ricotta ¼ ceasca busuioc proaspat 1 lingurita oregano […]
Paste la cuptor cu branza, ou si spanac
PrinteazaPaste la cuptor cu branza, ou si spanac din: spanac proaspăt, sare, piper, penne, unt, faina, lapte, nucsoara, branza matură cheddar, ouă.
Ingrediente:
- 250 g spanac proaspăt
- sare şi piper negru
- 100 g penne
- 60 g unt
- 60 g făină
- 300 ml lapte
- nucşoară proaspăt rasă
- 100 g brânză matură cheddar, rasă
- 3 ouă mari, separate
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 190°C. încălzeşte bine o tavă mare.
Pune o tigaie pe foc şi adaugă spanacul spălat. Acoperă cu un capac şi lasă-l câteva minute, până se ofileşte.
Scurge-I bine şi lasă-l deoparte.
Pune tigaia înapoi pe foc, toarnă apă clocotită, adaugă puţină sare şi fierbe pastele.
Scurge-le bine, dă-le prin jet de apă rece, apoi lasă-le deoparte.
Intre timp, topeşte untul într-o tigaie de dimensiuni medii, adaugă făina pentru a face o pastă groasă şi las-o pe foc câteva minute. Treptat toarnă laptele şi bate bine pentru a obţine un sos subţire.
Bate albuşurile până se întăresc, apoi amestecă-le cu pastele.
Fierbe-l câteva minute, apoi adaugă nucşoara rasă, sare şi piper, brânza, gălbenuşurile, pastele şi spanacul tocat.
Imparte amestecul în 4-6 boluri pe pare le aşezi pe tava încălzită şi coace timp de 30-35 de minute, până când compoziţia a crescut şi devine aurie.
Paste la cuptor cu branza, ou si spanac
Pofta buna!
poate iti place si:
Paste cu bacon si branza topita
Paste cu bacon si branza topita din: paste, bacon, branza, rosii, smantana, bulion, sare. Ingrediente: 300 g paste 250 g bacon 3 cubuleţe brânză topită 2 roşii în bulion 150 ml smântână de gătit 1/2 linguriţă bulion sare Mod de preparare: Pastele se pun la fiert în apă cu sare conform timpului înscris pe […]
Pofta buna!
Imi place reteta asta