Paste la cuptor cu ciupersi si smantana
PrinteazaPaste la cuptor cu ciupersi si smantana din: paste, sare, ciuperci de pădure proaspete, ceapa, unt, mix de condimente pentru ciuperci, ceapa verde, oua, smantana.
Ingrediente:
- 500 g paste scurte
- sare
- 500 g ciuperci de pădure proaspete sau 3 mâini de ciuperci uscate (înmuiate în prealabil în apă rece)
- 1 ceapa
- 1 lingură unt
- 2 linguri mix de condimente pentru ciuperci
- 2 cepe verzi
- 6 ouă
- 250 ml smântână
Mod de preparare:
Se fierb pastele al dente într-o cantitate mare de apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Se scurg şi se lasă să se răcească. Se curăţă şi se taie bucăţele ciupercile.
Intr-o tigaie adâncă se topeşte untul şi se căleşte ceapa până devine translucidă. Se adaugă ciupercile şi se prăjesc, amestecând continuu.
Se mai adaugă eventual puţină apă şi se presară condimente; se acoperă vasul şi se lasă să se înăbuşe cca 20 min. Se lasă să se răcească.
Se toacă ceapa verde. Se bat ouăle cu smântână. Se amestecă pastele cu ceapă şi amestecul de ciuperci.
Se unge cu unt o formă de sufleu, se pudrează cu pesmet.
Se aşază pe fundul formei o porţie de paste, deasupra se toarnă sos de smântână, apoi se aşază din nou paste şi se continuă astfel până se epuizează ingredientele.
Deasupra se, toarnă sos, se dă vasul la cuptorul încins la 170 °C şi se coace sufleul cca 40 min. până ce se rumeneşte.
Paste la cuptor cu ciupersi si smantana
Pofta buna!