Paste la cuptor, cu sos si legume
PrinteazaPaste la cuptor, cu sos si legume din: cascaval, ciuperci, dovlecei, ardei gras, rosii in suc, usturoi, patrunjel, paste, unt, faina, mustar, lapte, ulei de masline si oregano.
Ingrediente:
- 150 g cascaval, razuit
- 250 g ciuperci, taiate felii
- 2 dovlecei, taiate bucati
- 1 ardei gras, taiat felii
- 1 conserva de 400 g rosii in suc propriu
- 3 catei de usturoi, tocati
- 2 plinguri patrunjel, tocat
- 300 g paste
- 50 g unt
- 2 linguri faina
- 1 lingurita mustar
- 500 ml lapte
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingurita oregano
Mod de preparare:
Fierbe pastele in apă cu sare conform instrucţiunilor înscrise pe ambalaj şi apoi scurge-le de lichid. într-un vas mic, pe foc, pune laptele, făina, untul si muştarul şi fierbe sosul beşamel, amestecând până se îngroaşă.
Potriveşte gustul de sare şi piper şi adaugă o lingură de caşcaval răzuit.
Preîncalzeşte cuptorul la semnul 6/200 C. Intr-un vas pe foc, încinge uleiul şi prăjeşte ciupercile, până când se rumenesc.
Adaugă dovleceii şi ardeiul şi ţine pe foc 5 minute. Adaugă roşiile şi 1 linguriţă oregano şi fierbe 5 minute. Toarnă legumele în vasul de 1,5 litri rezistent la cuptor.
Combină pastele cu sosul de lapte şi pune-le peste legume. Nivelează, presară caşcavalul rămas şi dă la cuptor 15 minute.
Paste la cuptor, cu sos si legume
Pofta buna!