Paste la cuptor, cu sos si legume

Printeaza

Paste la cuptor, cu sos si legume din: cascaval, ciuperci, dovlecei, ardei gras, rosii in suc, usturoi, patrunjel, paste, unt, faina, mustar, lapte, ulei de masline si oregano.

Ingrediente:

  • 150 g cascaval, razuit
  • 250 g ciuperci, taiate felii
  • 2 dovlecei, taiate bucati
  • 1 ardei gras, taiat felii
  • 1 conserva de 400 g rosii in suc propriu
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • 2 plinguri patrunjel, tocat
  • 300 g paste
  • 50 g unt
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita mustar
  • 500 ml lapte
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita oregano

 

Mod de preparare:

Fierbe pastele in apă cu sare conform instrucţiunilor înscrise pe ambalaj şi apoi scurge-le de lichid. într-un vas mic, pe foc, pune laptele, făina, untul si muştarul şi fierbe sosul beşamel, amestecând până se îngroaşă.

Potriveşte gustul de sare şi piper şi adaugă o lingură de caşcaval răzuit.

Preîncalzeşte cuptorul la semnul 6/200 C. Intr-un vas pe foc, încinge uleiul şi prăjeşte ciupercile, până când se rumenesc.

Adaugă dovleceii şi ardeiul şi ţine pe foc 5 minute. Adaugă roşiile şi 1 linguriţă oregano şi fierbe 5 minute. Toarnă legumele în vasul de 1,5 litri rezistent la cuptor.

Combină pastele cu sosul de lapte şi pune-le peste legume. Nivelează, presară caşcavalul rămas şi dă la cuptor 15 minute.

Paste la cuptor, cu sos si legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.