Paste la cuptor în stil grecesc
PrinteazaO reteta de paste la cuptor in stil grecesc din: dovlecei, ulei de masline, sare, piper, ceapa, usturoi, carne tocata mixta, bulion, rosii, busuioc, paste, faina, unt, lapte, supa, nucsoara, iaurt, telemea si boia.
- 400 g dovlecei
- 2 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 250 g carne tocată mixtă
- 1 lingură bulion
- 1 conservă roşii decojite (850 ml)
- 1 lingură busuioc tocat
- 400 g paste
- 20 g făină
- 20 g unt
- 150 ml lapte
- 200 g supă
- nucşoară rasă
- boia
- 100 g iaurt
- 150 g telemea tăiată cubulete
Mod de preparare:
Se curăţă dovleceii, se taie felii şi se prăjesc într-o lingură de ulei; se scot. Se toacă ceapa şi usturoiul; se prăjesc într-o lingură de ulei cu carnea tocată şi bulionul.
Se adaugă roşiile decojite şi se lasă să fiarbă cca 20 min. la foc moale. Se adaugă dovlecei şi busuioc, sare şi piper.
Se încinge cuptorul la 200°C. Se fierb pastele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se căleşte făina în unt; se adaugă lapte şi supă şi se lasă să fiarbă 5 min.
Se sărează şi se piperează. Se adaugă iaurtul şi se amestecă. Toate ingredientele se aşază în forma de sufleu şi se presară deasupra telemea; se coc la cuptor cca 20 min.
Paste la cuptor în stil grecesc
Pofta buna!