Paste de casa cu pasta de sfecla rosie si busuioc

Printeaza

Paste de casa cu pasta de sfecla rosie si busuioc din: oua, faina, sare, pastă de sfeclă roşie, pastă de busuioc verde, cimbru, pătrunjel verde şi usturoi.

Ingrediente pentru aluatul de paste albe:Paste de casa cu pasta de sfecla rosie si busuioc

  • 6 ouă (preferabil de la găini de curte)
  • 600 g făină
  • un praf de sare

Ingrediente pentru aluatul de paste roşii:

  • 5 ouă
  • 600 g făină
  • un praf de sare
  • 50 g pastă de sfeclă roşie

Ingrediente pentru aluatul de paste verzi:

  • 5 ouă
  • 600 g făină
  • 50 g pastă de busuioc verde
  • sare
  • cimbru
  • pătrunjel verde
  • usturoi

Mod de preparare:

Pentru aluatul alb, frămânţi bine ingredientele, după care laşi aluatul la frigider pentru 30 de minute. La fel procedezi şi în cazul pastelor roşii, doar că adaugi şi pasta de sfeclă roşie.

Pentru aluatul verde, pasta de busuioc verde o mixezi folosind blenderul, cu cimbru, pă­trunjel şi usturoi, apoi o amesteci cu făina si ouăle. Frămânţi bine, după care laşi aluatul pentru 30 de minute la frigider.

Intinzi aluatul sub forma unei foi cu grosimea de 2 mm, îl pudrezi fin cu făină, după care’îl tai fâşii de lăţimea dorită. Fâşiile pot fi obţinute mai sim­plu şi la dimensiuni egale, dacă foloseşti o maşină specială de modelat paste.

Fâşiile de aluat se usucă 3-4 ore, pe grătare din sârmă. Pastele mai pot fi lăsate la uscat pe coli de hârtie, 2-3 zile, în locuri bine aeri­site şi ferite de soare direct.

Paste de casa cu pasta de sfecla rosie si busuioc

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.