Paste de casa cu pasta de sfecla rosie si busuioc
PrinteazaPaste de casa cu pasta de sfecla rosie si busuioc din: oua, faina, sare, pastă de sfeclă roşie, pastă de busuioc verde, cimbru, pătrunjel verde şi usturoi.
Ingrediente pentru aluatul de paste albe:
- 6 ouă (preferabil de la găini de curte)
- 600 g făină
- un praf de sare
Ingrediente pentru aluatul de paste roşii:
- 5 ouă
- 600 g făină
- un praf de sare
- 50 g pastă de sfeclă roşie
Ingrediente pentru aluatul de paste verzi:
- 5 ouă
- 600 g făină
- 50 g pastă de busuioc verde
- sare
- cimbru
- pătrunjel verde
- usturoi
Mod de preparare:
Pentru aluatul alb, frămânţi bine ingredientele, după care laşi aluatul la frigider pentru 30 de minute. La fel procedezi şi în cazul pastelor roşii, doar că adaugi şi pasta de sfeclă roşie.
Pentru aluatul verde, pasta de busuioc verde o mixezi folosind blenderul, cu cimbru, pătrunjel şi usturoi, apoi o amesteci cu făina si ouăle. Frămânţi bine, după care laşi aluatul pentru 30 de minute la frigider.
Intinzi aluatul sub forma unei foi cu grosimea de 2 mm, îl pudrezi fin cu făină, după care’îl tai fâşii de lăţimea dorită. Fâşiile pot fi obţinute mai simplu şi la dimensiuni egale, dacă foloseşti o maşină specială de modelat paste.
Fâşiile de aluat se usucă 3-4 ore, pe grătare din sârmă. Pastele mai pot fi lăsate la uscat pe coli de hârtie, 2-3 zile, în locuri bine aerisite şi ferite de soare direct.
Paste de casa cu pasta de sfecla rosie si busuioc
Pofta buna!