Paste de cruditati cu sos crema
PrinteazaPaste de cruditati cu sos crema din: nuci caju, muguri de pin, miere, usturoi, mirodenii diverse, piper negru, suc de lămâie, drojdie nutritivă (facultativ), tăieţei de alge.
Ingrediente:
- 1 ceaşcă de nuci caju, înmuiate în apă
- 1/4 ceaşcă de muguri de pin
- 2 linguri de miere
- 1 căţel de usturoi
- 1/2 linguriţă de mirodenii diverse
- 1/4 linguriţă de piper negru
- 2 linguri de suc de lămâie
- 1 linguriţă de drojdie nutritivă (facultativ)
- 1/2 pachet de tăieţei de alge
Mod de preparare:
Pentru a face sosul cremos, amestecaţi toate ingredien tele într-un mixer, cu excepţia tăieţeilor, până se omogenizează.
Clătiţi tăieţeii de alge şi puneţi-i la înmuiat în apă timp de treizeci de minute.
Alternativ, puteţi înmuia tăieţeii acoperindu-i cu untdelemn de măsline şi sos de soia şi lăsându-i să stea treizeci de minute.
Această metodă le accentuează aroma. Puneţi în fiecare bol de servit câte o porţie de tăieţei. Deasupra lor, turnaţi câte o lingură de sos.
Pofta buna!