Paste de primăvară
PrinteazaO reteta delicioasa de paste cu: tagliatelle, dovlecei, mazare, lamaie, menta, branza ricotta.
- 350g de tagliatelle
- 500g de dovlecei
- 190g de mazăre proaspătă sau congelată
- coaja şi sucul de la 1 lămâie necerată
- o mână frunze de mentă
- 250g de brânză ricotta
Mod de preparare:
Fierbeţi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Intre timp, tăiaţi dovleceii în beţişoare subţiri, de lungimea unui deget.
Când pastele mai au două minute până să fie gata, adăugaţi dovleceii şi mazărea, apoi lăsaţi pe foc până când se înmoaie. Scurgeţi-le şi răsturnaţi-le la loc în cratiţă.
Adăugaţi sucul de lămâie, coaja şi mare parte din cantitatea de mentă, apoi asezonaţi după gust. împărţiţi compoziţia în 4 boluri, adăugaţi în fiecare bulgăraşi mici de ricotta şi presăraţi restul de mentă.
Paste de primăvară
Pofta buna!