Paste delicioase cu ciuperci

Printeaza

O reteta de Paste delicioase cu ciuperci din: paste, ciuperci, morcovi, usturoi, vin alb, ulei de masline, patrunjel, sare, piper si parmezan sau cascaval.

Ingrediente: Paste delicioase cu ciuperci

  • 250 gr. paste
  • 400 gr. ciuperci
  • 2 morcovi
  • 4 catei usturoi
  • 50 ml vin alb
  • ulei de masline
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • parmezan sau cascaval ras

 

Mod de preparare:

Se taie marunt usturoiul, se dau pe razatoare cei 2 morcovi si se calesc in tigaia in care s-a incins in prealabil uleiul de masline.

Se adauga ciupercile(champignon) taiate in cuburi si se pune un capac, asteptind sa lase apa ciupercile.

Se adauga vinul, sarea si piperul dupa gust si se acopera din nou cu capacul lasind asa cca. 10 minute.

Se amesteca din cind in cind. Dupa cele 10 minute se ia capacul si se lasa inca putin pe foc pentru a pierde aspectul lichid si a capata consistenta unui sos.

Cind este aproape gata se adauga patrunjelul tocat marunt. Intre timp s-a pus la fiert o oala cu apa in care s-a adaugat putina sare.

Cind fierbe in clocot, se pun pastele si se lasa la fiert timp de 9-10 minute(depinde de timpul de preparare scris pe ambalaj), amestecindu-se din cind in cind.

Cind este gata (al dente) se strecoara si se pune peste sosul deja preparat, amestecind bine.

Se serveste dupa ce s-a presarat deasupra cascavalul ras

 

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.