Paste din legume
PrinteazaPaste din legume din: dovlecel, rosii, ardei, usturoi, ceapa, sos de rosii, busuioc.
- 1 dovlecel
- 5-6 roşii cherry
- 1 ardei roşu
- 1 ceapă mică
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură sos de roşii
- busuioc şi pătrunjel verde
Mod de preparare:
Cu ajutorul ustensilei de curăţat legumele se taie fâşii lungi şi subţiri de dovlecel, care se sărează şi piperează. Intr-o lingură de ulei de cocos se pun la călit ceapa tăiată fin, căţelul de usturoi, roşiile decojite şi ardeiul tăiat fâşii.
Peste ele se pun şi fâşiile de dovlecel, se presară busuioc, se toarnă sosul de roşii şi se lasă pe foc mic, până se înăbuşă şi se înmoaie legumele. La sfârşit se presară pătrunjel verde tocat.
Pofta buna!