Paste cu dovlecei, ciuperci si parmezan
PrinteazaPaste cu dovlecei, ciuperci si parmezan din: paste, ciuperci, dovlecel, ulei de masline, parmezan, frunze de busuioc, sare, piper.
- 500 g papardelle
- 500 g ciuperci proaspete
- 1 dovlecel
- 50 ml ulei de masline
- 50 g parmezan
- 2-3 frunze de busuioc
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbeţi pasteleîn 3 litri apă cu 1 linguriţă sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi scurgeţi-le de apă (păstraţi o ceşcuţă din apa în care au fiert). Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi în feliuţe ciupercile şi dovlecelul, apoi căliţi-le în ulei până când se evaporă toată zeama lăsată de ciuperci.
Puneţi în tigaie pastele fierte, adăugaţi o ceşcuţă din apa în care au fiert acestea şi lăsaţi să fiarbă la foc mic încă 3-4 minute, amestecând din când în când. La final, puneţi parmezanul dat pe răzătoarea mică şi frunzele de busuioc tocate mărunt.
Serviţi pastele fierbinţi.
Paste cu dovlecei, ciuperci si parmezan
Pofta buna!