Paste cu dovlecei la cuptor
PrinteazaPaste cu dovlecei la cuptor din: paste, pesto din busuioc, creme fraiche, dovlecei, pesmet, ulei de masline.
- 400 g de paste (rigatoni, farfalla sau macaroni)
- 190 g de pesto din busuioc, proaspat sau din borcan
- 500 g de creme fraiche cu 50% grasime
- 550 g de dovlecei, rasi
- 85 g pesmet proaspat
- ulei de masline, pentru stropit
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180°C. Fierbe pastele cu 1-2 minute mai puţin decât indică instrucţiunile de pe ambalaj, pentru a rămâne al dente.
Pune deoparte un polonic din apa în care au fiert. Intre timp, amestecă pesto-ul cu creme fraîche şi dovlecei.
Incorporează pastele şi amestecă totul bine, adăugând puţină apă pusă deoparte, pentru a crea o consistenţă optimă de sos. Gustă şi asezonează.
Pune pastele cu sos într-un vas de copt şi presară deasupra pesmetul. Stropeşte-le cu puţin ulei de măsline şi dă-le la cuptor 20 de minute, până când toppingul devine crocant.
Paste cu dovlecei la cuptor
Pofta buna!