Paste cu dovlecei si mozzarella la cuptor

Printeaza

Paste cu dovlecei si mozzarella la cuptor din: paste fainoase, dovlecei, mozzarella, cascaval, smantana, usturoi, ulei, sare, piper.

 

Ingrediente:Paste_cu_dovlecei_si_mozzarella_la_cuptor

  • 400 g paste fainoase din faina integrala
  • 4 dovlecei mici
  • 150 g mozzarella
  • 2 linguri cascaval sau parmezan ras
  • 2 linguri smantana
  • 2 catei de usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper negru macinat

 

Mod de preparare:

Speli şi cureţi dovleceii, după care îi tai în felii subţiri şi le presari cu puţină sare.

Incingi într-o cratiţă 2 lin­guri de ulei sau 1 lingură de unt şi înăbuşi feliile de dovlecei circa 10-15 minu­te, amestecând din când în când, cu o lingură de lemn.

Când dovleceii s-au înmu­iat, pui usturoiul curăţat, amesteci uşor şi stingi focul.

Intre timp, fierbi pastele în apă clocotită uşor săra­tă, reducând cu 2 minute timpul indicat pe ambalaj. Scurgi în strecurătoare pastele fierte.

Intr-un castron, rupi cu mâna mozzarella în bucăţi şi le amesteci cu smântână, dovleceii, pastele scurse, sare şi piper după gust

. Ungi cu ulei o formă termorezistentă de 20×30 cm. Pui compoziţia şi razi dea­supra puţin caşcaval sau parmezan.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aproximativ 20 de minute.

Paste cu dovlecei si mozzarella la cuptor

Paste_cu_dovlecei_si_mozzarella_la_cuptor

Pofta buna!

 

 

 


poate te intereseaza si:

Dovlecei gratinati cu paste si cascaval

Dovlecei gratinati cu paste si cascaval din: tagliatelle, usturoi, piper, dovlcel, gris, branza sarata, oua, smântână pentru gătit, caşcaval, unt, sos pesto, busuioc. Ingrediente: 100 g tagliatelle 2 căţei usturoi piper 3 dovlecei 4 linguri gris 300 g brânză sărată 4 ouă 300 ml smântână pentru gătit 150 g caşcaval ras 2 linguri unt sos pesto, opţional frunzuliţe de busuioc, […]

Paste cu mousse de dovlecei

Paste cu mousse de dovlecei din: paste (penne rigate), dovlecei, rosii, usturoi, smantana, mozzarella, busuioc si sare.   Ingrediente: 300 g paste (penne rigate) 2 dovle­cei 2 roşii 2 căţei de usturoi 200 ml smântână 125 g mozzarella 200 g mozzarella rasă frunze de busuioc sare   Mod de preparare: Fierbi pastele al dente, în […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.