Paste cu dovlecei la grătar din: paste, dovlecei, usturoi, ulei de masline, sare, piper, busuioc, suc de lamaie, parmezan. Ingrediente: 250g paste (de preferat paste scurte, cum ar fi penne sau fusilli) 2 dovlecei medii 2 căței de usturoi, tocați mărunt 2 linguri ulei de măsline Sare și piper după gust Opțional: busuioc proaspăt […]
Paste cu dovlecei si sos Pesto
PrinteazaPaste cu dovlecei si sos Pesto din: dovlecei, broccoli, suc de lamaie, coaja de lamaie, paste, ulei de masline, usturoi, sos pesto, seminte de floarea soarelui si parmezan.
- 2 dovlecei mari, dati pe razatoarea mare
- 400 g broccoli, maruntit bine (poti folosi in loc si mazare congelata sau fasole verde)
- Sucul si coaja rasa de la o jumatate de lamaie
- 400 g paste
- 2 linguri ulei de masline
- 1 catel de usturoi zdrobit
- 150 g sos pesto (gata preparat)
- 50 g seminte de floarea-soarelui, prajite
- 2 linguri parmezan ras
Mod de preparare:
Fierbe pastele in apa sarata clocotita, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Scurge dovleceii pe un prosop de bucatarie. Intre timp, incinge uleiul intr-o tigaie, adauga broccoli sau legumele preferate si caleste-le 5 minute, amestecand continuu.
Adauga dovleceii si usturoiul si caleste-le timp de 3 minute, la foc iute.
Scurge pastele si pastreaza cateva linguri din apa in care au fiert.
Pune pastele inapoi in pala, adauga sosul pesto, asezoneaza cu sare si piper si amesteca bine.
Adauga legumele calite, sucul de lamaie si coaja, semintele de floarea-soarelui si amesteca bine.
Serveste cu parmezan ras.
Paste cu dovlecei si sos Pesto
Pofta buna!
poate iti place si:
Paste cu dovlecei la grătar
Pofta buna!