Paste cu dovlecei verzi, lamaie si busuioc

Printeaza

Paste cu dovlecei verzi, lamaie si busuioc din: ulei de măsline, usturoi, dovlecei verzi, zeama de lamaie, busuioc, paste, sare , piper, parmezan.

Ingrediente:Paste cu dovlecei verzi, lamaie si busuioc

  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 1 căţel de usturoi tocat mărunt
  • 8-10 dovlecei verzi, mici şi tari
  • zeama de la 1 lămâie
  • 1 mână de busuioc proaspăt cules
  • 455 g paste
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 90 g parmezan ras

 

Mod de preparare:

Puneţi uleiul de măsline şi usturoiul într-o tigaie cu fundul gros aproape încinsă şi căliţi-l aproximativ 30 de secunde fără a-l lăsa să se rume­nească, apoi adăugaţi dovleceii şi amestecaţi uşor.

După aproximativ 2 minute, stoarceţi pe deasupra lămâia, adăugaţi busuiocul şi mai căliţi puţin.

Intre timp, fierbeţi al dente pastele în apă cu sare. Amestecaţi-le cu dovleceii pentru a îmbina aromele, asezonaţi după gust şi adăugaţi parmezanul pentru a desăvârşi aroma — s-ar putea să fie nevoie de ceva mai mult ulei de măsline pentru o compoziţie mai puţin densă.

Serviţi după ce aţi presărat busuioc şi parmezan.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bune pastele cu dovlecei

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.