Paste cu dovlecei verzi, lamaie si busuioc
PrinteazaPaste cu dovlecei verzi, lamaie si busuioc din: ulei de măsline, usturoi, dovlecei verzi, zeama de lamaie, busuioc, paste, sare , piper, parmezan.
Ingrediente:
- 4 linguri de ulei de măsline
- 1 căţel de usturoi tocat mărunt
- 8-10 dovlecei verzi, mici şi tari
- zeama de la 1 lămâie
- 1 mână de busuioc proaspăt cules
- 455 g paste
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
- 90 g parmezan ras
Mod de preparare:
Puneţi uleiul de măsline şi usturoiul într-o tigaie cu fundul gros aproape încinsă şi căliţi-l aproximativ 30 de secunde fără a-l lăsa să se rumenească, apoi adăugaţi dovleceii şi amestecaţi uşor.
După aproximativ 2 minute, stoarceţi pe deasupra lămâia, adăugaţi busuiocul şi mai căliţi puţin.
Intre timp, fierbeţi al dente pastele în apă cu sare. Amestecaţi-le cu dovleceii pentru a îmbina aromele, asezonaţi după gust şi adăugaţi parmezanul pentru a desăvârşi aroma — s-ar putea să fie nevoie de ceva mai mult ulei de măsline pentru o compoziţie mai puţin densă.
Serviţi după ce aţi presărat busuioc şi parmezan.
Pofta buna!
Foarte bune pastele cu dovlecei