Paste cu dovlecei
PrinteazaO reteta delicioasa de paste cu dovlecei din: spaghetti, ulei, dovlecei, lamaie, smantana, crema de branza si ierburi aromatice.
- 350 g spaghetti
- 1 lingura de ulei
- 3 dovlecel mici
- 1/2 lamaie rasa
- 100 gsmantana
- 50 g crema de branza
- 1 lingurita amestec de ierburi aromate uscate (busuioc, patrunjel, oregano)
Mod de preparare:
Se fierb pastele după instrucţiunile de pe pachet. Se călesc într-o tigaie încăpătoare cu lingura de ulei dovleceii tăiaţi felii pentru aproximativ 5 minute sau până sunt al dente şi pe margini aurii. Se reduce temperatura şi se adaugă coaja rasă de lămâie.
Se ţin pe foc încă un minut apoi se adaugă smantana, brânza, ierburile aromate şi se amestecă bine până ce brânza s-a topit, apoi se ia tigaia de pe foc.
Se scurg pastele şi se adaugă conţinutului din tigaie. Se ametecă bine, se asezonează şi se serveşte imediat.
Paste cu dovlecei
Pofta buna!