Paste fainoase cu mere
PrinteazaPaste fainoase cu mere din: mere, paste, zahar, scortisoara, zahar vanilat, frisca, smantana.
Ingrediente:
- 1 kg mere dulci
- 300 g paste mici
- 4+2 linguri zahar
- 1 plic scortisoara pisata
- zahar vanilat
- facultativ nuci macinate si putina frisca daca le servim reci
- smantana (unt) daca le servim calde
Mod de preparare:
Merele se curata, se rad, se calesc cu zahar (4 linguri), scortisoara si zahar vanilat. Pastele se fierb in apa cu sare si putin ulei, apoi se clatesc cu apa rece si se scurg in sita.
Peste pastele fierte se adauga merele rase scurse de zeama (care se pastreaza la rece pentru a doua zi), nucile macinate si restul de zahar. Se amesteca totul si daca preparatul se serveste cald se poate adauga un cubulet de’unt sau putina smantana.
Pofta buna!
Reteta asta e buna pe post de gustarica