Paste cu fasole verde, rosii cherry si ton
PrinteazaPaste cu fasole verde, rosii cherry si ton din: paste, fasole verde, rosii cherry, rucola, ton, coaja de lamaie, zeama de lamaie, smantana.
- 400 g de paste
- 140 g fasole verde congelata
- 200 g de rosii cherry, taiate in jumatati
- 1 legatura mare de patrunjel, tocat
- 100 g de rucola
- 185 g de ton in ulei, scurs si uleiul pastrat
- coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
- 185 g de ton in suc propriu, scurs
- 2 linguri de smantana sau crema de branza
Mod de preparare:
Fierbe pastele într-o oală mare cu apă clocotită, sărată în prealabil, şi adaugă fasolea verde şi roşiile cherry în ultimele 3 minute ale timpului de gătire.
Scurge pastele şi legumele, punând deoparte o carafă cu apa în care au fiert.
In robotul de bucătărie mărunţeşte pătrunjelul, jumătate din cantitatea de rucola, 3 linguri de ulei din conserva de ton, coaja rasă şi zeama de lămâie, sare şi piper, împreună cu o cantitate suficientă din apa pusă deoparte, pentru a obţine un dressing de pesto ce poate fi luat cu lingura.
Readu pastele şi legumele în oala în care au fiert, adaugă pestoul, tonul din ambele conserve şi smântână sau crema de brânză, amestecând până când mâncarea se încălzeşte. Dă-o la o parte de pe foc şi adaugă restul de rucola.
Paste cu fasole verde, rosii cherry si ton
Pofta buna!
Foarte bine arata pastele